Markt

Klanten

Sligro Food Group heeft klanten binnen nagenoeg alle segmenten van de Nederlandse foodmarkt.

Markt

De markt wordt opgesplitst in het 'out of home' kanaal, ook wel foodservice genoemd en het ‘at home’ kanaal, ook wel foodretail genaamd. Hiermee zijn wij direct of indirect (business to business-markt) primair afhankelijk van de bestedingen door de foodconsument. Sligro Food Group focust zich met name op de Nederlandse markt maar kijkt ook naar landen daarbuiten. Een markt die inmiddels met succes wordt gepenetreerd vanuit twee van onze Nederlandse distributiecentra is de Belgische markt. Lees hierover meer op de pagina Groeibeleid.

Foodservice

In foodservice zijn wij met Sligro marktleider en nemen wij een midden marktpositie in. Onze klanten bevinden zich met name in de horeca, bedrijfscatering, tankstations, de institutionele markt en scholen en het midden- en kleinbedrijf. De grootte van deze klanten variëren van éénmansbedrijven in de zogenaamde kleinhoreca tot grootschalige ketenhoreca.

Foodretail

In foodretail richten wij ons met EMTÉ supermarkten op de consumenten in de geografische verzorgingsgebieden van onze supermarkten.