Organisatie

Bedrijfsprofiel

Sligro Food Group bestaat uit foodretail- en foodservicebedrijven, die zich direct en indirect richten op de markt van de etende mens. Dit geschiedt bij Foodservice als groothandel en bij Foodretail als groothandel en detaillist.

Foodservice

Foodservice richt zich als marktleider met een landelijk netwerk via zelfbediening en bezorging op horeca, recreatie, cateraars, grootverbruikers, bedrijfsrestaurants, pompshops, het midden- en kleinbedrijf, retailbedrijven en de institutionele markt. Zelfbediening beschikt daartoe over 50 Sligro Zelfbedieningsgroothandels. Bezorging heeft 8 bezorgvestigingen. In de institutionele markt opereren wij onder de naam Van Hoeckel.

In 2015 heeft Sligro Food Group de aandelen van CaterTech - de moedermaatschappij van Bouter B.V. - overgenomen (lees hier het persbericht). Bouter is gespecialiseerd in advisering, ontwerp, levering, inrichting en onderhoud van professionele keukeninrichting, apparatuur en koel-vries techniek.

In januari 2016 is JAVA Foodservice overgenomen, een top drie speler in de Belgische foodservicemarkt die zich richt op de marktsegmenten institutioneel, bedrijfscatering en een aantal hotelketens (lees hier het persbericht). In januari 2017 is de Belgische groothandel ISPC overgenomen, met gecombineerde zelfbedienings- en bezorgvestigingen in Gent en Luik. Tevens beschikt ISPC over een groothandel in verse vis te Brussel. Lees hier het persbericht.

ZiN Inspiratielab

Op 30 november 2016 werd in het bijzijn van Hare Majesteit Koningin Mathilde van België ons Inspiratielab ZiN geopend. In een unieke inspirerende omgeving van 3.000 m2 is een Inspiratielab gecreëerd waar trainingen, trendtours, events, ondernemers coaching, bootcamps, kwalitatief marktonderzoek en alles wat denkbaar is om onze
klanten te inspireren en kennis te delen, plaats zal vinden. Meer informatie over ZiN is te vinden op www.sligro.nl/zin

Foodretail

De foodretailactiviteiten bestaan uit 133 EMTÉ full service supermarkten, waarvan er 30 door zelfstandige ondernemers worden geëxploiteerd.

Productiebedrijven

Wij hebben eigen productiefaciliteiten voor gespecialiseerde convenienceproducten, vis, patisserie- en traiteurproducten en een op de retailmarkt gerichte vleescentrale. Met Bouter hebben we een specialist op het gebied van inrichting en onderhoud van professionele keukeninrichting, apparatuur en koel-vriestechniek in huis. We hebben deelnemingen in onze Vers Partners voor vlees, wild & gevogelte, AGF en brood & banket. Lees hier meer over de vier productiebedrijven.

Food- en non-foodartikelen

Onze klanten kunnen over circa 75.000 food- en aan food gerelateerde non-foodartikelen beschikken. In samenhang hiermee worden bovendien tal van diensten aangeboden, onder meer op franchisegebied.

Inkoop

Sligro Food Group heeft haar inkoop van foodretailproducten ondergebracht bij CIV Superunie B.A., die in de Nederlandse supermarktsector met een marktaandeel van circa 30% een toonaangevende inkooppartij vormt. Als marktleider koopt de Groep foodserviceproducten in eigen beheer in. Binnen de Sligro Food Group-bedrijven wordt intensief gestreefd naar het delen van kennis en het benutten van substantiële synergie- en schaalvoordelen.


Primair klantgerichte activiteiten vinden plaats in de bedrijfsonderdelen, terwijl alles achter de schermen centraal wordt aangestuurd. Met een gezamenlijke inkoop, gecombineerd met een direct en gedetailleerd margemanagement, worden toenemende brutomarges beoogd.

Operationele kosten

Vermindering van operationele kosten wordt bereikt door een permanent strakke kostenbeheersing en een gezamenlijke integrale logistieke strategie. Groepssynergie wordt verder bevorderd door de uitbouw van gezamenlijke ICT-systemen, door gezamenlijk vastgoedbeheer en door concernmanagement development.

Organisatiestructuur

Onderstaand schema geeft aan welke bedrijfsonderdelen van de Groep zich op de verschillende marktsegmenten van de foodmarkt richten. Centraal waar het kan, decentraal waar het moet.

Sligro Food Group streeft ernaar een constant en beheerst groeiende kwaliteitsonderneming te zijn voor al haar stakeholders. Over het jaar 2016 is een omzet gerealiseerd van € 2,8 miljard en een nettowinst van 73 miljoen. Het gemiddeld aantal personeelsleden op fulltime basis bedroeg 6.600. De aandelen van Sligro Food Group staan genoteerd op Euronext Amsterdam.