Sponsoring

Liliane Fonds

Sligro Food Group werkt al jaren intensief samen met het Liliane Fonds. Gekozen is voor het Liliane Fonds omdat het een organisatie is die transparantie en gerichtheid in hulp hoog in het vaandel heeft. Geen anonieme kolos, maar een organisatie van betrokken mensen.

Wij willen net even vérder gaan dan af en toe een geldbedrag overmaken, hoe belangrijk en onmisbaar dat ook is! De samenwerking is vervolgens ingebed in de organisatie.

Bijdrage
Het Liliane Fonds wordt al vele jaren ondersteund door Sligro Food Group, de medewerkers van Sligro Food Group en de klanten van Sligro. Jaarlijks neemt Sligro artikelen op in haar kerstpakketten assortiment, waarvan een deel van de omzet naar het Liliane Fonds gaat. Met onze bijdrage wordt kleinschalige, persoonsgericht hulp geboden. Daarnaast hebben we een groot en meerjarig project wat we adopteren.

Sri Lanka

Na afronding van het project Benin zijn we op zoek gegaan naar een nieuw project. Een project dat bij voorkeur in een van de regio's zou moeten zijn waarin wij voor wat betreft inkoop van goederen actief zijn en waarin ook het Liliane Fonds actief is.

Sri Lanka is een land waar zowel Sligro als het Liliane Fonds actief zijn. Wij betrekken onder andere Alex Meijer thee uit dit land en het Liliane Fonds voert er een uitgebreid hulpprogramma uit. Er bleken binnen de plantages meer dan 100 kinderen met een handicap te zijn waar geen of nauwelijks aandacht aan wordt besteed. Velen blijven overdag alleen thuis achter omdat de ouders werken in de plantage.

Duurzaam project
Hieruit is een nieuw project ontstaan tussen het Liliane Fonds, Sligro Food Group en BogawantaIawa, de lokale producent van onze Alex Meijer theeproducten. Met het Liliane Fonds en Bogawantalawa zijn afspraken gemaakt hoe we deze kinderen en jongeren, ofwel deze 'vergeten groep', kunnen helpen. Het plan is voor langere tijd opgesteld, is duurzaam en moet uiteindelijk dienen als voorbeeld voor de gehele plantagesector.

Meer weten over het Liliane Fonds? Kijk dan op de website.