Nieuws

Sligro Food Group en HEINEKEN sluiten overeenkomst over strategische samenwerking

Sligro Food Group N.V. en HEINEKEN Nederland B.V. delen mee dat vandaag, na een eerdere intentieovereenkomst en goedkeuring door de ACM, finale overeenstemming is bereikt over de op 9 mei 2017 aangekondigde strategische samenwerking op het gebied van logistiek voor bier en cider in Nederland en de verkoop van de overige onderdelen van de HEINEKEN drankengroothandel aan Sligro Food Group.

Koen Slippens, CEO Sligro Food Group:
“Wij zijn er trots op dat beide marktleiders deze bijzondere samenwerking gaan realiseren. Er volgt nu een intensieve opstartfase en daarna een integratieperiode die drie tot vier jaar in beslag zal nemen. Om de gecombineerde food- en drankenleveringen mogelijk te maken zullen wij de komende jaren zo'n € 80 tot € 100 miljoen investeren ten behoeve van één geïntegreerd ‘state of the art’ distributienetwerk. De synergieën verwachten we daarna in de volle omvang te kunnen verwezenlijken."

Pascal Gilet, Algemeen Directeur HEINEKEN Nederland:
“Door deze samenwerking bundelen we de krachten van beide partijen met als doel om onze klanten nog beter te bedienen. 2018 zal vooral een overgangsjaar worden waarin de voordelen voor onze gezamenlijke klanten stap voor stap merkbaar en zichtbaar worden, met behoud van kwaliteit en maximale service. We kijken er naar uit om ons als HEINEKEN Nederland volledig te richten op onze kerncompetenties: het brouwen, verpakken, verkopen en bouwen van prachtige bier- en cidermerken.”

Download hieronder het volledige persbericht.

Download Samenwerking Sligro-Heineken gestart / PDF
(558,9 kB)
Download Samenwerking Sligro-Heineken gestart / Word
(20,2 kB)

Wilt u persberichten van Sligro Food Group in uw mailbox ontvangen? Mail dan uw naam, adresgegevens en het e-mailadres waarop de persberichten binnen moeten komen naar Mieke van de Valk: mvdvalk@sligro.nl