Nieuws

Sligro Food Group neemt het Belgische JAVA Foodservice over

Sligro Food Group N.V., gevestigd te Veghel (Nederland) en Bejaco N.V. gevestigd te Rotselaar (België), delen mede dat Sligro Food Group alle aandelen van Bejaco N.V. en haar dochterondernemingen JAVA BVBA en Freshtrans BVBA, tezamen bekend als JAVA
Foodservice, heeft overgenomen.

JAVA Foodservice is een top drie speler in de Belgische foodservicemarkt en richt zich specifiek op de marktsegmenten institutioneel, bedrijfscatering en een aantal hotelketens. Sligro Food Group heeft de ambitie met JAVA Foodservice de komende jaren verder te groeien in haar huidige marktsegmenten in België onder de naam JAVA Foodservice.

Koen Slippens, CEO Sligro Food Group: “Met de overname van JAVA Foodservice zet Sligro Food Group een belangrijke stap in haar ambitie een toonaangevende speler te worden in de Belgische foodservice markt. Niet alleen is JAVA zelf een prachtig bedrijf met veel potentie, maar het zal ook de opstart voor de Sligro-formule in de Belgische markt ondersteunen.

Wim Claes, CEO JAVA Foodservice en The JAVA Coffee Company: “De familie Claes is bijzonder trots op de evolutie die het bedrijf onder haar leiding heeft doorgemaakt. De familie heeft goed nagedacht over de toekomst van het JAVA Foodservice bedrijf, hoe die veilig te stellen, en hoe tot verdere groei te komen. De overtuiging groeide dat het optimale scenario om de marktpositie te bestendigen en verder te versterken bestond uit enerzijds overdracht van de activiteiten van JAVA Foodservice aan Sligro Food Group en anderzijds behoud en verder uitbouwen van The JAVA Coffee Company, dit in professioneel partnership met JAVA Foodservice en Sligro Food Group in Nederland.

Lees meer in het onderstaande persbericht (in Nederlands, Français or English).

Download Overname JAVA Foodservice
(43,5 kB)
Download Rachète JAVA Foodservice
(73,4 kB)
Download Acquisition JAVA Foodservice
(71,1 kB)

Wilt u persberichten van Sligro Food Group in uw mailbox ontvangen? Mail dan uw naam, adresgegevens en het e-mailadres waarop de persberichten binnen moeten komen naar Mieke van de Valk: mvdvalk@sligro.nl