Startsein samenwerking JOGG en Sligro  

JOGG-ambassadeur Erben Wennemars heeft op de ijsbaan in Tilburg het startschot gegeven voor de samenwerking tussen Sligro en Jongeren Op Gezond Gewicht. (JOGG). Sligro Food Group levert al diverse jaren een bijdrage aan JOGG. Sligro richt zich nu met JOGG de komende jaren op 'De Gezonde Omgeving', een programma dat onder andere het aanbod in sport- en schoolkantines gezonder wil maken. 

JOGG Sligro

"Ik ben blij met Sligro als partner. Sligro heeft de mogelijkheid om gezond aanbod te stimuleren en een gezond alternatief te bieden op plekken waar kinderen en jongeren veel komen", aldus Marjon Bachra directeur Jongeren Op Gezond Gewicht.

Integrale aanpak

Het succes van de samenwerking tussen JOGG en Sligro zit hem vooral in de verbinding tussen beide netwerken. In JOGG-gemeenten zijn goede banden met de scholen en sportverenigingen. Sligro heeft kennis van en ervaring met gezonde sport- en schoolkantines. Het bedrijf onderhoudt goede contacten met producenten en toeleveranciers. En faciliteert daarmee kantines in een gezonder aanbod.

"Sligro gelooft in de integrale aanpak van Jongeren Op Gezond Gewicht en is trots dat zij een verdere bijdrage kan leveren aan het gezonder maken van de Nederlandse jongeren door het aanbieden en stimuleren van een gezond assortiment in school- en sportkantines", aldus Dirk van Iperen, directeur Sligro Bezorgservice.

Lees hier meer over de gezonde sportkantine!

Foto: van links naar rechts: Marjon Bachra, Dirk van Iperen en Erben Wennemars.
Fotografie: Toin Damen/013sport.nl