Sligro Food Group 25 jaar aan de beurs!


Het voormalige familiebedrijf van de familie Slippens ging op 20 oktober 1989 als Sligro Beheer N.V. naar de beurs om verdere groei te financieren. Bij de beursgang in 1989 werd € 190 miljoen omzet gerealiseerd met een nettowinst van € 2,8 miljoen. De emissieprijs bedroeg NLG 52 (nu € 1,18) en de marktwaarde na emissie beliep € 28 miljoen.

Inmiddels is het bedrijf via de Parallelmarkt en AScX doorgegroeid naar Midkap en realiseert als Sligro Food Group N.V. een jaaromzet van € 2,5 miljard met een nettowinst van bijna € 70 miljoen. De marktkapitalisatie bedraagt € 1,2 miljard.

Waardecreatie
De afgelopen 25 jaar kunnen het best getypeerd worden door het begrip ‘waardecreatie’. Over 25 jaar werd immers een gemiddeld samengesteld rendement van 17% per jaar gerealiseerd. Ter gelegenheid van het beursjubileum is op maandag 20 oktober een interimdividend van € 0,40 betaalbaar gesteld.

Wij danken onze aandeelhouders voor hun vertrouwen en feliciteren hen met hun rendement!

Directievoorzitter Koen Slippens snijdt, in het bijzijn van WIllem-Jan Strijbosch (directeur Foodservice), CFO Huub van Rozendaal en Rob van der Sluijs (Financieel directeur), op Beursplein 5 taart aan wegens 25 jaar beursnotering Sligro Food Group .

beursgong

CEO Koen Slippens luidde op maandag 20 oktober de gong om de beurshandel officieel te openen, ter gelegenheid van het 25-jarig beursjubileum Sligro Food Group (foto: Jon van Schoonhoven).

Bekijk hieronder het beursgong filmpje. 

CEO and CFO Sligro Food Group celebrate 25th listing anniversary

felicitaties

Hans Leufkens (links) van Euronext feliciteert CEO Koen Slippens met het 25-jarig beursjubileum van Sligro Food Group.