Sligro Food Group gewaardeerd als werkgever

Medewerkers waarderen Sligro Food Group als werkgever. In de Incompany 200, een onafhankelijk onderzoek naar de tevredenheid onder de werknemers van de honderd grootste bedrijven in Nederland, staat Sligro Food Group op de 45e plaats. Na winnaar Ikea is Sligro daarmee de beste in de retailsector. Medewerkers geven Sligro bijna gemiddeld een zeven (6,95) als rapportcijfer. Landelijk ligt dat cijfer op 6,85.

Sligro scoort al jaren goed in het onderzoek van Incompany, maar scherpt nu toch het oude record van 2012 (6,88) verder aan. Met de 6,95 bezet Sligro een fraaie tweede plaats in de sector detail- en groothandel, waarin Ikea al jaren de lijst aanvoert. ‘Aangezien Sligro geen directe concurrent is van Ikea en eerder concurreert met supermarkten en andere groothandels in food wint Sligro zijn eigen wedstrijd’, zo constateert Incompany. Het succes ligt vooral in de ‘oude kracht’ van het bedrijf, ‘de cultuur’, die met een 7,41 wordt gewaardeerd. Topcijfers worden verder gegeven voor ‘werksfeer’ (7,73), ‘collegialiteit’ (7,67) en ‘het contact met leidinggevenden’ (7,63). 

Gewaardeerd als werkgever

3 op de 4 werknemers trots
Verbeteringen en groei zijn er volgens Incompany haalbaar in ‘loopbaanbegeleiding’ (6,37) en ‘doorgroeimogelijkheden’ (6,43). Dat is dan ook qua verbeterpotentieel het enige, want met de interne reputatie scoort Sligro enorm hoog. Uit het onderzoek blijkt dat drie op de vier werknemers trots is op Sligro als werkgever.

Het uiteindelijke rapportcijfer waarop de top 103 van de Incompany 200  is gebaseerd, bestaat uit een rekenkundig gemiddelde van de achttien aspecten waarop een werkgever is beoordeeld. Kijk voor meer informatie op de website van Incompany.