Pilot met nieuw bezorgplatform gaat van start

21 augustus 2020 - In samenwerking met InVenlo start Sligro Food Group begin september een pilot met een deliveryplatform en -service voor restaurants, onder de naam Mr. Butler. Mr. Butler maakt bezorgen en afhalen mogelijk tegen de laagste commissie en deelnemende restaurants sparen automatisch voor Sligro-shoptegoed.

Werkbaar en rendabel door lagere commissie
“In gesprek met meerdere ondernemers werd ons duidelijk dat veel restaurants (ook midden en hoog segment) graag aan bezorging zouden willen doen, maar dat dit simpelweg niet werkbaar of rendabel voor hen was. De bestaande platformen vragen (te) hoge commissies en zelf de bezorging regelen, zorgt vaak voor te veel logistieke en operationele uitdagingen. De kosten en workload wegen daardoor niet op tegen de omzet die er tegenover staat.”, zegt Hanna Polman, Customer Solutions Manager bij Sligro. “InVenlo heeft een goede propositie in Venlo neergezet die wij samen met hen nu - onder de naam Mr. Butler - gaan uitbreiden naar andere steden, om zo onze ondernemers bij deze uitdaging te helpen.”

De bezorgfietsen van Mr. Butler hebben een opvallend en herkenbaar design

Uitbreiden wegens succes
Dat ook het meer restauratieve segment interesse heeft in bezorging en/of afhalen, blijkt wel uit het succes van Mr. Butler in Venlo (actief onder de naam InVenlo.nl). En de boost die bezorging tijdens corona heeft gehad in deze segmenten bevestigt dat. Tom Terhaag, één van de oprichters van InVenlo en Mr. Butler: “We merkten als snel dat ons concept aansloeg in Venlo en wilden graag uitbreiden naar grotere steden. De samenwerking met Sligro maakt dit mogelijk en zorgt voor extra voordeel voor de deelnemende restaurants. Ons platform is opgericht met de belangen van de ondernemers voorop: dat uit zich in flexibiliteit, werkbaarheid en lagere commissies.”

In tegenstelling tot de bestaande partijen, kunnen deelnemende restaurants er bij Mr. Butler voor kiezen om ook telefonische bestellingen of bestellingen via de eigen website te laten bezorgen door Mr. Butler.

Meer informatie?

Kijk op sligro.nl/mrbutler of neem contact op via info@mrbutler.nl.