Sligro verdient keurmerk PSO ‘Trede 2’

Bij Sligro is werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie een vanzelfsprekendheid. Wij vinden het belangrijk dat iedereen een kans krijgt om mee te doen op de arbeidsmarkt en dus ook bij Sligro kan werken. Het PSO keurmerk Trede 2 is het resultaat van de inzet en betrokkenheid van de hele organisatie en daar zijn we best trots op!

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is een wetenschappelijk onderbouwd kwaliteitskeurmerk van TNO. Het is een instrument dat inzicht geeft in de mate waarin organisaties meer dan gemiddeld sociaal ondernemen, gericht op de arbeidsparticipatie van kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt. De PSO brengt op bedrijfsniveau de verhouding in kaart tussen het aantal medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt en het totale aantal werkzame medewerkers. 

De Prestatieladder Socialer Ondernemen bestaat uit vijf prestatieniveaus waarvoor een PSO-keurmerk uitgegeven kan worden, van Aspirant-status tot en met Trede 3. Sligro Food Group heeft het keurmerk voor Trede 2 gekregen. 

PSO

Het doel van de Prestatieladder Socialer Ondernemen is de arbeidsparticipatie verhogen van personen met een afstand tot de arbeidsmarkt, en dat voor alle soorten werkgevers: van mkb tot multinational, en van bakker tot accountantskantoor. Een organisatie die gecertificeerd is op een PSO-trede behoort tot de koplopers als het gaat om werkgelegenheid voor de PSO-doelgroep.

PSO uitgelegd in twee minuten