Smikkelbeer in een duurzamer jasje gestoken

De verpakkingen van Smikkelbeer, ons exclusieve snoepmerk, zijn in een nieuw jasje gestoken. In het verleden werden de zogeheten halve manen, cola sleutels en zure wormen verpakt in silo's gemaakt van PVC. PVC als verpakkingsmateriaal is echter niet meer toegestaan en moet worden vervangen. 

Onze teams zijn aan de slag gegaan met het zoeken van een nieuwe leverancier. Samen hebben zij ervoor gezorgd dat het snoep van Smikkelbeer nu in een doypack stazak wordt verpakt, wat zorgt voor een plasticbesparing van 75%. Daarnaast kunnen deze zakken efficiënter vervoerd worden. Dat zorgt voor een betere palletbelading en dus minder luchttransport. 

De verpakkingen zijn voorzien van een venster, een seal om de verpakking te kunnen sluiten en een handvat. Ook hebben zij van de gelegenheid gebruik gemaakt om het gehele assortiment gelatinevrij te maken. Een duidelijke wens van onze medewerkers en klanten. Hierom is ons Smikkelbeer assortiment nu ook geschikt voor personen met een halal of vegetarische levensstijl.