Lees hier de volledige trading update Q3 2023 

Trading update derde kwartaal 2023 

De omzet nam in het derde kwartaal van 2023 met 8,3% toe ten opzichte van vorig jaar. Cumulatief nam de omzet over de eerste drie kwartalen van 2023 toe met 18,4%, waarvan 11,9% autonoom.

De totale omzet kan als volgt worden verdeeld:

Omzet Q3 2023

Na een zomer met matig weer zagen we dat in zowel Nederland als België het sentiment onder de consumenten aan het keren is en de bestedingen  afnemen als gevolg van het  economische klimaat en de onzekerheid over de eigen financiële positie. Dat uitte zich ook in de bestedingen in restaurants en uitgaansgelegenheden. Tevens zien we in de horeca een toenemend aantal faillissementen en bedrijfsstakingen, waardoor de volumes in de markt afnemen. Door de hoge inflatie is de omzetontwikkeling nog steeds positief.

In lijn met de markt, nam onze omzet toe, al groeiden wij ook minder hard in het derde kwartaal. De impact van inflatie op de omzet is circa 8% in combinatie met een bescheiden volumegroei. 

Voor het vierde kwartaal voorzien wij een aanhoudende druk op de volumes in onze afzetmarkten, een stevige inflatie en een aanhoudend hoge rente. Afnemende volumes zullen nog wel gecompenseerd worden door de inflatie, maar dat leidt per saldo tot druk op het resultaat. In combinatie met de hiervoor toegelichte bijzondere waardevermindering op onze investeringen in SAP, zal ons bedrijfsresultaat (ebit) voor dit jaar beperkt zijn.

Veghel, 19 oktober 2023

Lees hier de volledige trading update Q3 2023 
 

Wilt u persberichten van Sligro Food Group per e-mail ontvangen?
Mail dan uw naam, adresgegevens en het e-mailadres waar u de persberichten wil ontvangen naar Charissa Kleij:ckleij@sligro.nl