Bedrijfsprofiel

Sligro Food Group bestaat uit specifiek op de foodservicemarkt gerichte bedrijven in Nederland en België die met een totaalpakket food en aan food gerelateerde non food producten en diensten actief zijn in de groothandelsmarkt voor de etende en drinkende mens.

Nederland

In Nederland zijn wij marktleider en richten wij ons met een landelijk netwerk van Sligro zelfbedieningsgroothandels en bezorgcentra op groot- en kleinschalige horeca, recreatie, cateraars, grootverbruikers, bedrijfsrestaurants, pompstations, het midden- en kleinbedrijf, kleinschalige retailbedrijven en de institutionele markt. Van Hoeckel richt zich als specialist specifiek op de institutionele markt, waar Sligro alle overige segmenten bedient. In de stadsregio Amsterdam zijn wij actief met de groothandelsformule ‘De Kweker’. In een langjarig strategisch partnership met Heineken verzorgt Sligro de exclusieve distributie van de Heineken fustbieren in Nederland. Sligro/De Kweker en Van Hoeckel hebben beide een specifiek op hun markten gerichte commerciële organisatie en maken operationeel gebruik van een gezamenlijk (bezorg)netwerk en backoffice organisatie.

België

In België richten Sligro en Sligro-M zich met een landelijk netwerk van zelfbedieningsgroothandels en bezorgcentra op de foodprofessionals, de gastronomische horecamarkt, grootverbruikers en KMO. JAVA Foodservice richt zich primair op de marktsegmenten institutioneel, bedrijfscatering en hotelketens. De formules in België werken met een eigen commerciële organisatie en maken gebruik van één gezamenlijke bezorgstructuur en shared services.

Productiefaciliteiten

Sligro Food Group heeft eigen productiefaciliteiten voor gespecialiseerde convenienceproducten (Culivers) en verse vis (SmitVis). Daarnaast zijn er deelnemingen in verspartners voor vlees, wild & gevogelte en brood & banket, die zowel de Nederlandse als de Belgische markt bedienen. 

ZiN Inspiratielab

In een unieke inspirerende omgeving van 3.000 m2 is ZiN Inspiratielab gecreëerd waar trainingen, trendtours, events, ondernemerscoaching, bootcamps, kwalitatief marktonderzoek en alles wat denkbaar is om onze
klanten te inspireren en kennis te delen, plaatsvindt.

Er worden telkens nieuwe trainingen en concepten ontwikkeld voor en samen met onze klanten en partners, met als doel relevant voor onze klanten en hun ontwikkeling te zijn. Meer informatie over ZiN is te vinden op www.sligro.nl/zin

Inkoop en assortiment

Onze klanten kunnen over circa 75.000 food en aan food gerelateerde non-foodproducten beschikken. In samenhang hiermee worden bovendien tal van diensten aangeboden om onze klanten in hun business te ondersteunen en écht verder te brengen. De Groep koopt de specifieke foodserviceproducten voornamelijk in eigen beheer in. Daarnaast is een deel van de inkoop ondergebracht bij CIV Superunie B.A.

Synergie en schaalvoordelen

Binnen de Sligro Food Group-bedrijven wordt intensief gestreefd naar het delen van kennis en het benutten van substantiële synergie- en schaalvoordelen. Beide landen worden vanuit een BeNe-organisatiemodel centraal aangestuurd. Primair klantgerichte activiteiten vinden plaats in de landen en bedrijfsonderdelen zelf. Door onze centrale inkoop te combineren met een direct en gedetailleerd categorie- en margemanagement, beogen we toenemende brutomarges te realiseren en een uniek en innovatief assortiment aan te bieden. Beheersing van operationele kosten wordt bereikt door een integrale supply chain en een permanente aandacht voor kostenbeheersing. Groepssynergie wordt verder bevorderd door centrale sturing en beheer van ons IT-landschap, centrale opzet en regie van masterdatamanagement en centraal ingericht talent- en management ontwikkeling.

organisatiestructuur

Specialismen

Sligro Food Group beschikt met Bouter over een specialistisch bedrijf voor advisering, ontwerp, levering, inrichting en onderhoud van professionele keukeninrichting, apparatuur en koel-vries techniek. Sligro Food Group is een van de grootse spelers in de markt van eindejaarsgeschenken, met traditionele kerstpakketten vanuit Sligro en online cadeauconcepten vanuit Tintelingen.

Sligro Food Group streeft ernaar een constant en beheerst groeiende kwaliteitsonderneming te zijn voor al haar stakeholders. De aandelen van Sligro Food Group staan genoteerd op Euronext Amsterdam. Het hoofdkantoor van de Groep is gevestigd in Veghel, Nederland.