Sligro Food Group en Heineken Nederland op weg naar strategische samenwerking

Sligro Food Group N.V. en HEINEKEN Nederland B.V. delen mee dat verwacht mag worden dat overeenstemming zal worden bereikt over een strategische samenwerking op het gebied van logistiek voor bier en cider in Nederland en de verkoop van de overige onderdelen van HEINEKEN drankengroothandel aan Sligro Food Group.

Als gevolg van deze beoogde samenwerking zal Sligro de logistieke activiteiten van HEINEKEN voor de Nederlandse horeca gaan uitvoeren. Dit betekent dat Sligro het verwerken, opslaan en leveren van bier- en ciderbestellingen door de horeca voor HEINEKEN gaat uitvoeren. Hiermee ontstaat een 'one stop shop' voor alle drank, food en non food bestellingen voor de horecaklanten. De uitzondering hierop is het leveren van tankbier wat HEINEKEN zelf zal blijven doen. HEINEKEN zal met deze voorgenomen samenwerking dé partner worden van Sligro op het gebied van bier en cider. Daarnaast zullen in het kader van deze voorgenomen samenwerking de groothandelsactiviteiten van het overige food en non food assortiment waaronder frisdranken, waters, gedistilleerd, wijnen, thee en koffie, worden verkocht door HEINEKEN aan Sligro. Als gevolg van deze transactie zal de groothandelsomzet van Sligro met zo'n 150 miljoen euro toenemen. De zelfbedieningsomzet van Sligro en de retailomzet van beide partners vallen hier buiten. Het is de bedoeling dat de voorgenomen samenwerking langdurig zal zijn, met in eerste aanleg een looptijd van 15 jaar. Partijen streven ernaar om de transactie in het najaar af te ronden.

Lees meer in onderstaand persbericht.

Download Strategische samenwerking met Heineken Nederland
(95 kB)

Wilt u persberichten van Sligro Food Group in uw mailbox ontvangen? Mail dan uw naam, adresgegevens en het e-mailadres waarop de persberichten binnen moeten komen naar Mieke van de Valk: mvdvalk@sligro.nl