ZiN culinair aangesloten bij Dutch Cuisine

ZiN Inspiratielab, een initiatief van Sligro Food Group, is onlangs aangesloten bij Dutch Cuisine, een stichting die onze unieke, Nederlandse eetcultuur meer op de kaart wil zetten. ZiN Inspiratielab is de plek waar je als horecaprofessional nieuwe prikkels, impulsen en inspiratie op doet in de vorm van blogs, trainingen, trendtours en culinaire events.

Bij ZiN koken ze al jaren volgens de Dutch Cuisine principes. Denk bijvoorbeeld aan koken met Hollandse producten, producten uit het seizoen of volgens de 80/20 regel (groenten/vlees). No-waste en duurzaamheid staan hierbij centraal. Daarnaast is deze manier van koken gunstig voor de inkoop en calculatie van gerechten voor chefs en ondernemers. Met deze filosofie willen de chefs van ZiN graag een steentje bijdragen aan de Nederlandse eetcultuur. 

Dutch Cuisine geeft een nieuwe kijk op onze eetcultuur, waardoor nieuwe economische waarden ontstaan. De stichting hanteert vijf principes die gebaseerd zijn op de Nederlandse culinaire identiteit. Principes die duurzaam zijn voor mens, dier en milieu en leidend voor het dagelijks handelen. 

  1. Cultuur: het gerecht vertelt waar en in welk seizoen we ons bevinden. 
  2. Gezond: goed voor ons en onze aarde.
  3. Natuur: eerlijk en veelzijdig eten van wat de natuur ons biedt. 
  4. Kwaliteit: we kopen, koken en eten bewust.
  5. Waarde: we werken aan resultaten voor morgen. 

Naast ZiN zijn onder andere De Nieuwe Winkel (**), Bolenius (*), De Librije (***) en Brut 172 (**) aangesloten bij Dutch Cuisine. De ZiN-chefs zijn extra trots om als 'niet-restaurant' aangesloten te zijn bij dit mooie collectief.