Sligro Food Group is lid van inkoopcombinatie Superunie, het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) en het Food Service Instituut Nederland (FSIN).

Superunie

Superunie is een inkoopcoöperatie die 13 onafhankelijke retailorganisaties vertegenwoordigt in Nederland. De leden van Superunie zijn veelal familiebedrijven en retail coöperaties met een vaak regionale binding. De organisatie dekt de markt met meer dan 1.700 winkels en heeft een marktaandeel van bijna 30%. Superunie is inmiddels al ruim 60 jaar succesvol.

CBL

Centraal Bureau Levensmiddelenhandel is een samenwerkingsverband waarin vrijwel alle foodretailbedrijven, die op de Nederlandse markt actief zijn, zijn aangesloten. Tevens lobbyt het bureau actief in Den Haag en Brussel. CBL is onder andere actief op het gebied van:

  • Gezondheid en voedselveiligheid
  • Sterke keten
  • Medewerkers en arbeidsmarkt
  • Duurzaamheid

FSIN

Het Food Service Instituut Nederland is in 2003 door leidende bedrijven in de foodservicemarkt opgericht als onafhankelijk kennisplatform. We streven naar de verdere professionalisering van de markt voor de buitenshuisconsumptie. Het FSIN is een groeiende vereniging met meer dan 200 actieve leden waaronder grossiers, fabrikanten en outlets